Körös-Torok

A bannerben látható drónfelvétel támogatója:

banner

https://www.cegtukor.hu/

„…ilyen szép partja sehol sincs a Tiszának”, mint Csongrádon a Körös torkolatával szemben kialakult homokföveny, mely mintegy 700 méter hosszan és 30 méter szélesen húzódik a város keleti végétől egészen a torokig.

A plázs a nyári hónapok kedvelt társasági életének a helyszíne. Nem csoda, hiszen a 25-27 ºC-os víz és a felforrósodó homok tengerpart illúzióját kelti. Délutánra megtelik a part fürdőző, napozó családokkal, a sekély vízben pancsoló kisgyermekekkel, standröplabdázó és focizó fiatalokkal.

Itt minden megtalálható, ami a nyaraláshoz szükséges. Szálláshelyek széles kínálatából válogathatnak, mindazok, akik hosszabb időt kívánnak itt tölteni.Közülük számos megújult külsővel és szolgáltatással várja vendégeit. A büfékben gyorsételekkel csillapíthatják éhségüket, az éttermekben helyi specialitásokat kóstolhatnak. Változatos programokat kínálunk helyben és a környéken egyaránt az aktív időtöltéstől a kulturális rendezvényeken át a kirándulási lehetőségekig. Kisgyermekes családok figyelmébe ajánljuk a Látogatóközpont szolgáltatásait: pelenkázó, baba-mama helyiség, melegítő konyha, játszósarok, játszótér, valamint a partfürdő családi mosdóját és ivókútjait..

A hétvégi éjszakákon átalakul a part élete, a nappali zsivajgást felváltja a klubokból kiszűrődő zene. A Körös-torok a helyszíne minden év augusztus első hétvégéjén a Dél-Alföld egyik legnagyobb könnyűzenei fesztiváljának, a KTN Fesztiválnak.

A Körös-torok minden évszakban várja látogatóit. Ősszel és tavasszal teljesen más arcát mutatja, mint nyáron. Gyönyörű fekvése, háborítatlan csöndje teljes testi és lelki felüdülést nyújt az akkor ide látogatóknak. Nyugodtan hódolhatnak ilyenkor a horgászok kedvenc időtöltésüknek. A „sportosaknak” meleg szívvel ajánljuk a vízi sportokat a Tiszán, vagy kerékpártúrákat a folyó mentén, a töltésen.

A télnek is megvan a varázsa a Körös-torokban. Ilyenkor lehet túrázni az ártéri erdőkben, felfedezni állatvilágát, vagy egyszerűen csak gyönyörködni a téli természet szépségében. A Körös-torok évről-évre, hónapról-hónapra, napról-napra szolgál érdekességgel, újdonsággal.

Csongrád

Csongrád a Tisza jobb partján, a Körös torkolata (Körös-torok) előtt fekszik. Megközelíthető közúton Kiskunfélegyháza (Gátér) és Szentes felől a 451-es úton, valamint alsóbbrendű utakon Szeged (Felgyő), Csépa és Tiszaalpár felől.

Vasúton megközelíthető Kiskunfélegyháza és Szentes felől a 147-es számú vasútvonalon. A 20. század első felében kisvasút kötötte össze Felgyővel.

Tiszai átkelőhely, közúti és vasúti híd köti össze Szentessel, valamint pontonhíd Csépával.